مصاحبه با آقای سید حسینی از فعالین فصلنامه در واحد مشاوره حقوقی

مصاحبه با آقای سید حسینی  از فعالین  فصلنامه در واحد مشاوره حقوقی

لطفا خودتان را معرفی فرمایید

بنده سید محمد حسینی دره صوفی هستم از کشور افغانستان، متولد ۱۳۶۱، فعلا ساکن قم هستم و در دانشگاه المصطفی در قم  در حال تحصیل دورۀ دکتری هستم.

تحصیلات خود را از چه زمانی شروع کردید و در چه رشته های تحصیل کرده اید؟

بنده از سال ۱۳۸۵، با شرکت در آزمون جامعةالمصطفی، وارد این نهاد علمی شدم.

لیسانس فقه و اصول و فوق لیسانس فقه و حقوق قضایی را ازدانشگاه المصطفی گرفتم و هم اکنون نیز دانشجوی ترم سوم دوره دکتری فقه و حقوق قضایی، گرایش جزا  جرم شناسی در جامعة المصطفی هستم.

چگونه به پژوهش و نویسندگی علاقه مند شدید؟

بنده از کودکی به نوشتن علاقه مند بودم. سیاست المصطفی مبنی بر پژوهش محور بودن نیز باعث تقویت انگیزۀ بنده شد، نیازجامعه و ارزش قلم و ماندگاری اثر و رشد علمی جامعه، همگی از مشوقات بنده در جهت رو آوردن به پژوهش بود.

پایان نامۀ فوق لیسانس خود را در چه موضوعی نوشته اید؟ علت انتخاب چنین موضوعی چه بود و با چه معدلی دفاع کردید

موضوع پایان نامۀ  فوق لیسانسم حقوق مهاجر است. تحت عنوان: حقوق مهاجر در فقه اهلبیت،‌حقوق ایران و افغانستان.

در قوانین داخلی کشورهای اسلامی نسبت به حقوق مهاجر کاستی‌ و خلاء وجود دارد. نبود قانون کامل و منطبق با فقه اهلبیت(ع)، سبب شده است که در برخی از موارد، حقوق مهاجر ضایع گردد. دراین پایان نامه کمبود ها و کاستی های قانونی برجسته شده است؛ تا ضمن رفع کمبودها، منطبق سازی آن با فقه اهلبیت مورد توجه قانونگذار قرار گیرد. بخشی بزرگی از تضییع حقوق مهاجر، به علت ناآگاهی فرد مهاجر با حقوق خویش است. تعهد اصلی این اثر، آگاهی بخشی و آشناسازی اقشار مختلف جامعه مهاجر باحقوق اساسی، مدنی، اجتماعی، فرهنگی واقتصادی آنان است.

این پایان نامه حدود ۵۰۰ صفحه است که به شکل جامع و کامل به بررسی تطبیقی حقوق مهاجر در فقه اهلبیت و حقوق ایران و افغانستان پرداخته است. روش تطبیقی و مقایسه ای در آن به کار رفته است. تطبیق قوانین وضع شده و حقوق موضوعه با فقه اهلبیت و نقطه های ضعف و قوت قوانین از یک سو و مقایسه قوانین ایران با قوانین افغانستان و بیان نقاط قوت و ضعف هریک در تامین حقوق مهاجر

این پایان نامه با نمره عالی(۱۹.۷۵) دفاع شد.

آیا اقدام به چاپ پایان نامه خود نموده اید؟

از آنجا که ضرورت وجود چنین اثری هم دربین مهاجرین و هم در مجامع علمی و قانون گزاری احساس می‌شد، در سال ۱۳۹۸، از طریق دفتر جامعۀ نخبگانی حوزه علمیه قم اقدام به چاپ کردم.

جامعۀ نخبگانی، فراخوانی برای چاپ آثار نخبگان حوزه داده بود و از آنجا که بنده نیز عضو جامعه نخبگان حوزۀ علمیه هستم، یک نسخه از پایان نامه را فرستادم. بعد از داوری چند مرحله ای، هشتاد اثر برای چاپ برگزیده شد و پایان نامۀ بنده نیز به لحاظ علمی و ساختاری واجد شرایط چاپ شناخته شد. دفتر جامعۀ نخبگانی سرانجام در سال ۱۴۰۰، با هزینۀ خودشان و آرم جامعۀ نخبگان، پایان نامه بنده را بامجوز رسمی ازطریق انتشارات واژه پرداز اندیشه، به چاپ رساندند.

کار پخش و توزیع اثر، در ماه محرم ۱۴۴۲، از طریق هیئت های مذهبی مهاجرین انجام میگیرد.

به جز پایان نامۀ فوق چه آثار چاپ شده دیگری دارید؟

مقالات دیگری در موضوعات فقه، حقوق و.... به چاپ رسیده است از جمله:

1. ویژگیهای شخصیتی مجرمین یقه سفید
  2. نگرش اسلام و غرب به سبک زندگی اسلامی
  3. حق برآموزش مهاجر در فقه اهلبیت، حقوق ایرن و افغانستان
  4. حق برتابعیت مهاجر در فقه اهلبیت، حقوق ایران و افغانستان
  5. حق بر ازدواج مهاجردر فقه اهلبیت، حقوق ایران و افغانستان
  6. واکاوی مخصص منفصل قاعدۀ اقرار

آیا آثار در دست چاپ نیز دارید؟

بله چندین مقاله و کتاب آمادۀ‌ چاپ است از جمله:

«قرآن پژوهی سیاست جنایی اسلام» که در قالب کتاب کار شده است و سیاست جنایی اسلام در سه فصل مورد پژوهش قرار گرفته است.

فصل اول: سیاست جنایی اسلام در پیش گیری از جرم و جنایت

فصل دوم: سیاست جنایی اسلام در سرکوب جرم و جنایت

فصل سوم: سیاست جنایی اسلام در اصلاح و درمان مجرمین

کتابهای دیگر که آمادۀ چاپ است:

۱. البیان الاظهر فی شرح اصول فقه المظفر. این کتاب که شرح اصول فقه علامه مظفرو ازکتابهای درسی حوزه  است، در دو جلد آماده چاپ می باشد.

۲. اولین مدافع کتاب دیگری است که به شرح زندگی نامه حضرت حمزه عموی پیامبر اسلام اختصاص یافته است.

۳. سقط جنین در فقه اهلبیت، کتاب دیگری است که آماده چاپ می باشد.

حدود بیست مقاله در موضوعات فقهی، حقوقی، تاریخی، اصولی و... آماده چاپ دارم. این مقالات تحقیقات کلاسی بنده بوده است. ک در طول سالیان تحصیل نوشته شده است.

درچه زمینه های دیگری مهارت دارید؟

۱. بنده دوره های تخصصی سخنرانی وفن بیان را هم در حوزه و هم در موسسات معتبر با کمک دانشگاه علم و فرهنگ گزرانده ام و در مجامع علمی و مراسمات مذهبی سخنرانی می کنم

۲. طراحی و پشتیبانی سایت جوملا و وردپرس

۳. ساخت برنامه های اندروید

۴. ویراستاری و صفحه بندی کتاب

۵. مشاوره حقوقی

و....

سوابق اجرایی در نهادهای علمی داشته اید؟

در دوران مهاجرت و با توجه به محدودیت های که برای مهاجرین وجود دارد زمینۀ کار اجرای برای دانشجویان مهاجر به صورت رسمی وجود ندارد. علی رغم  این مسئله، درسال ۱۳۹۹، به کمک جمعی دیگری از دوستان، بنیاد فرهنگی خدماتی امام حسن عسکری را در میان مهاجرین ساکن قم تأسیس کردیم و در قالب آن کارهای علمی فرهنگی انجام میدهیم

یکی از فعالیت های علمی آن، فصلنامۀ علمی«نسیم کوثر» است که اولین شمارۀ اش با سردبیری بنده،‌در تابستان ۱۴۰۰ به چاپ رسید.

برنامه های در قالب بنیاد امام حسن عسکری برای مهاجرین قمی داریم که بیشتر بر موضوعات آموزش های کاربردی کوتاه مدت استوار است.

در فصلنامه علمی تخصصی فرصت وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، چه نقشی دارید؟

بنده به عنوان مشاور علمی، افتخار همکاری با این فصلنامه را دارم و در هر شماره نیز یکی از مقالات چاپ نشدۀ‌ خود را تقدیم فصلنامه می کنم.

از فرصتی که دراختیار ما گذاشتید تشکر و قدردانی می کنیم.